Wat is glasvezel?

Glasvezelinternet is de snelste vorm van breedbandinternet die er bestaat. Ooit hadden we niet meer dan een koperen telefoondraadje waar dan ook, heel traag, internet overheen moest. Sommige inwoners van Veenhuizen hebben nog steeds niet meer dan dat!
Nu zijn er verschillende soorten breedbandinternet; traditionele breedbandnetwerken als ADSL en COAX kunnen de explosieve groei van het internetverkeer nog hooguit enkele jaren dragen.

Glasvezelinternet kan veel meer data verwerken en dat ook nog eens pijlsnel: een bestand van 500 Mb uploaden of downloaden met een snelheid van 500 Mbit gaat via glasvezel in een paar seconden. Dit kan zelfs 1 Gigabit per seconde zijn! Daarmee behoort glasvezel tot de meest toekomstbestendige vormen van breedbandinternet.

Bregjes hond Bras heeft zo zijn eigen dromen. Weet hij veel…
Bregjes hond Bras heeft zo zijn eigen dromen. Weet hij veel…

Info via een vezel
Een glasvezel is flinterdun: vergelijkbaar met een haar. Via zo’n vezel wordt informatie verstuurd in de vorm van lichtstroompjes. Dat gaat met zeer hoge snelheden. Op deze manier kan van alles worden verzonden: denk aan teksten, foto’s, video’s, tv-uitzendingen, camerabeelden, muziek, telefoongesprekken en webpagina’s. Glasvezel is bovendien niet gevoelig voor elektromagnetische velden. Dat betekent voor u veel minder storende storingen!

5OO MBIT PER SECONDE UPLOADEN OF DOWNLOADEN?
TEKEN NU BIJ TRINED, FIBER, STIPTE OF WESERVE!

Glasvezel initiatief voor Veenhuizen